Aktualno

Pot skozi Zalo - osvojeno 3. mesto med tematskimi potmi

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

13.12.2011

Pot skozi Zalo med najboljšimi v državi.

Ocenjevanje krajev in vseh drugih sodelujočih v projektu Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna z večdesetletno tradicijo, ki že dolgo sledi smernicam tako imenovanega zelenega turizma v okviru trajnostnega razvoja, je bilo letos prvič na prireditvi v okviru Dni slovenskega turizma v Portorožu, ki se jo je udeležil tudi častni pokrovitelj projekta, predsednik dr. Danilo Türk.

Zaključna prireditev projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2011 s slovesno podelitvijo priznanj je bila 8. decembra, ob 18. uri v dvorani Evropa v Hotelu Bernardin v Portorožu.

V tekmovanju s poglavitnim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja sta sodelovali dobri dve tretjini slovenskih krajev, razdeljenih po kategorijah, prilagojenih značilnostim naselja in turistični ponudbi. V panožnih tekmovanjih so se pomerile še srednje in osnovne šole ter vrtci, turistične kmetije, kampi, mladinska prenočišča, vojašnice, gasilski domovi in bencinski servisi Petrola. Kot posebna kategorija so bila ocenjena mestno, vaško in trško jedro. Na spletni strani TZS je potekalo glasovanje za NAJ lepše – NAJ gostoljubnejše večje mesto, zdraviliški in turistični kraj. Prvič letos pa so se tekmovanju pridružile tudi tematske poti.

Ocenjenih je bilo 14 tematskih poti. Najboljše ocenjene so Učna pot Škocjan, Hmeljska pot v Žalcu, Pot skozi Zalo v Žirovskem Vrhu in Gozdna učna pot Rožni studenec v Kočevju.

Za osvojeno tretje mesto med najlepše urejenimi tematskimi potmi Turističnemu društvu Žirovski Vrh iskreno čestitamo.

Fotogalerija

Dostopnost