Aktualno

Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.6.2021

Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem je tako z vidika trajnostne mobilnosti kot z vidika turizma ena od prioritet občin.

Že v letu 2018 je bil sklenjen dogovor o sodelovanju na področju oblikovanja Loških kolesarskih poti, pri katerem poleg občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri sodelujeta tudi občini Kranj in Medvode.

Delovanje na tem področju je od takrat nekoliko zamrlo, zato je na pobudo Razvojne agencije Sora v četrtek, 3. 6. 2021, potekal posvet z naslovom Razvoj državnega kolesarskega omrežja na Škofjeloškem. Posveta so se udeležili predstavniki občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri, predstavniki Ministrstva za Infrastrukturo ter predstavniki Razvojne agencije Sora.

Na posvetu je bilo predstavljeno trenutno stanje projekta, predstavniki MZI pa so predstavili primere dobre prakse, odgovorili na konkretna vprašanja predstavnikov občin ter pomagali definirati ključne nadaljnje korake na poti do izgradnje kolesarskega omrežja.

Povezovanje občin na smiselno zaokroženih območjih pri izvajanju tovrstnih projektov predstavlja veliko prednost, zato bodo tudi pri tem projektu občine nadaljevale skupno delo. Vlogo aktivnega koordinatorja in povezovalca bo prevzela Razvojna agencija Sora.

Dostopnost