Aktualno

Pošta Slovenije donirala avtomatski defibrilator

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

21.4.2022

V sredo, 20. 4. 2022, se je prebivalcem Leskovice in okoliških vasi izpolnila želja po namestitvi avtomatskega defibrilatorja (AED).

Po posredovanju državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika Vlade in občinskega svetnika Žana Mahniča je Pošta Slovenije donirala avtomatski defibrilator, ki je nameščen na fasado nekdanje šole v Leskovici. Donacijo za gradnjo novega gasilskega doma v Gorenji vasi v višini 5.000 evrov je prejelo tudi PGD Gorenja vas. 

Po nagovorih Mirjane Možina, predsednice sveta KS Gorenja vas, župana Milana Čadeža in Žana Mahniča, državnega sekretarja, je zbrane nagovoril tudi slavnostni govornik, Tomaž Kokot, generalni direktor Pošte Slovenije. V nagovoru je poudaril, da ga veseli, da Pošta Slovenije lahko prispeva doprinos tudi za kraje, ki so oddaljeni od mestnih središč, in da je dostopnost do storitev vsem krajanom ena od strategij Pošte Slovenije.

Avtomatski defibrilator je na lokacijo dogodka pripeljal dron, za kar je poskrbelo podjetje OneDrone, prevzela pa sta ga Tomaž Kokot, generalni direktor Pošte Slovenije, in Damjan Košir, svetnik Krajevne skupnosti Gorenja vas.

Generalni direktor Pošte Slovenije je poveljniku PGD Hotavlje Blažu Potočniku izročil simbolični bon v protivrednosti defibrilatorja v višini 2.500 evrov. Poveljnik PGD Hotavlje je ob tej priložnosti pripeljal na ogled krajanom tudi novo gasilsko vozilo.

Poveljnik PGD Trebija Tomaž Jereb pa je s svojo ekipo prvih posredovalcev predstavil namen uporabe avtomatskega defibrilatorja in praktičen prikaz postopkov oživljanja.

Fotogalerija

Za dostavo avtomatskega defibrilatorja na lokacijo dogodka z dronom je poskrbelo podjetje OneDrone
Avtomatski defibrilator (AED) je nameščen na fasado nekdanje šole v Leskovici
Tomaž Kokot, generalni direktor Pošte Slovenije, in Blaž Potočnik, poveljnik PGD Hotavlje
Praktičen prikaz postopkov oživljanja - prvi posredovalci PGD Trebija
Dostopnost