Aktualno

Poljansko dolino obiskal minister Poklukar, v Poljanah vodni top za čiščenje ulic

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

9.8.2023

Poljansko dolino je danes obiskal minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, ki se mu je pridružil tudi namestnik generalnega direktorja policije Robert Ferenc.

Obisk sta začela pred gasilskim domom v Poljanah. Poklukar se je ob obisku zahvalil gasilcem in drugim službam za opravljeno delo ter za vso pomoč ljudem, da so tako preprečili najhujše. Izpostavil je, da na prizadetih območjih že opažajo nepridiprave, ki so izkoristili situacijo, zato je opozoril, naj bodo občani previdni in naj pazijo na svojo lastnino. V primeru najdbe osebnih dokumentov naj te predajo policiji.

Na terenu bo po intervencijah vzpostavljen prehod v fazo sanacije, v kateri lahko slovenska policija pomaga tudi z vodnim topom za čiščenje. Ta je danes prispel v Poljane, z njim pa naj bi cestišča in druge javne površine v občini očistili blata in mulja.

Poklukar je ob ogledu stanja v občini pohvalil že vzpostavljeno prevoznost in pomoč ljudem ter pohvalil delovanje gasilcev s podporo Civilne zaščite in sodelovanje s policijo. Apeliral je na vse, ki pomagajo pri odpravljanju posledic ujme, da so previdni in poskrbijo za osebno varnost, da bi tako preprečili nadaljnje nesreče pri sanaciji.

Župan Milan Čadež je izpostavil odlično sodelovanje s Policijsko postajo Škofja Loka, odličen odziv gasilcev vseh sedmih gasilskih društev, vključenih v občinsko gasilsko poveljstvo, ter Civilne zaščite, ki so v zadnjih nekaj dneh po ujmi na terenu res postorili veliko, tako da je na območju občine vzpostavljena najnujnejša infrastruktura.

Minister Poklukar in župan Milan čadež sta obiskala in si ogledala še domačiji v Todražu, ki sta bili v neurju popolnoma poškodovani, za kateri se predlaga prestavitev na novo lokacijo, saj se poškodovanost in poplavljenost pojavlja ob vsakem večjem neurju.

Fotogalerija

Dostopnost