Aktualno

Poklon polanskim skakalkam

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.4.2022

V soboto, 2. aprila 2022, smo imeli veliki sprejem za naši dve skakalki Niko Križnar in Emo Klinec, posebne pozornosti pa sta bila deležna še skakalka Urša Bogataj in trener Zoran Zupančič.

Na sprejemu je župan Milan Čadež izpostavil, da so ženske skakalke nizale uspeh za uspehom že od februarja 2021, ko je Ema Klinec postala svetovna prvakinja, Nika Križnar pa je v istem letu osvojila veliki kristalni globus, za piko na i pa je v začetku letošnjega leta na 24. zimskih olimpijskih igrah v Pekingu na Kitajskem osvojila še zlato in bronasto olimpijsko medaljo. "Ob tako velikem uspehu za slovenske smučarske skoke v ženski konkurenci sem obljubil, da takoj, ko bo možno se uspehe proslovi z veselico na račun športnikov." je še dodal.

Občina Gorenja vas - Poljane je zato v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina ter navijaškima kluboma Eme Klinec in Nike Križnar priredila dogodek z naslovom Poklon polanskim skakalkam. Dogodka so se z izjemo Eme Klinec, ki se je opravičila in je na dogodku ni bilo, udeležile Nika Križnar, Urša Bogataj, Špela Rogelj in Katra Komar. Poleg njih se je sprejema udeležila tudi strokovna ekipa na čelu z glavnim trenerjem Zoranom Zupančičem. 

Poleg zgoraj navedenih so se dogodka udeležili še Žan Mahnič, državni sekretar za nacionalno varnost, Anton Debeljak, podžupan Občine Gorenja vas - Poljane, Janez Žakelj, župan Občine Žiri, Franc Setnikar, župan Občine Dobrova - Polhov Gradec, Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije, Leon Šikovec, predsednik SSK Norica Žiri, ter Jernej Kumer, klubski trener.

Za glasbeni vložek pa so poskrbeli Ansambel Jazbeci, Ansambel dveh dolin in Kvartet za pet.

 

 

Fotogalerija

Dostopnost