Aktualno

Podpisana gradbena pogodba za energetsko sanacijo PŠ Sovodenj

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

16.5.2019

Župan občine Gorenja vas – Poljane Milan Čadež in Igor Božič, direktor podjetja SGP Zidgrad iz Idrije, sta danes podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo energetske sanacije Podružnične šole Sovodenj v vrednosti 585.586,70 evrov brez DDV.

Investicija obsega energetsko sanacijo objekta, ki vključuje prenovo fasade in oken ter strešne kritine in menjavo energenta, saj bo namesto peči na kurilno olje vgrajena sodobna toplotna črpalka zrak voda. V okviru prenove objekta bo izvedena tudi sanacijo strojnih in elektroinštalacij s sanacijo centralne kuhinje in vseh sanitarij – objekt je bil namreč grajen v letu 1938, zato je poleg energetske sanacije potrebno izvesti tudi investicijsko vzdrževalna dela.

Občina je za izvedbo energetske sanacije pridobila tudi nepovratna sredstva Ministrstva za infrastrukturo RS v višini 156.966,90 eur, kar predstavlja 40 % upravičenih stroškov investicije, ki v delu energetske obnove skupno znašajo 392.417,35 eur. Obnovitvena dela se bodo začela izvajati ob zaključku tekočega šolskega leta in bodo v celoti izvedena do sredine prihodnjega leta.

Fotogalerija

Podpis pogodbe
Dostopnost