Aktualno

Podpis Gradbene pogodbe za izvedbo ureditve ceste Gorenja vas – Ljubljanica skozi Lučine

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

6.11.2012

Včeraj je potekal podpis Gradbene pogodbe za izvedbo ureditve ceste R2-407/1144 Gorenja vas – Ljubljanica skozi Lučine, od km 8.000 do km 8.500 1.faza. Pogodbena dela obsegajo celovito rekonstrukcijo 500-metrskega odseka regionalne ceste skozi Lučine z izgradnjo pločnikov in ureditvijo avtobusnih postajališč ter javne razsvetljave.

Na podpisu pogodbe so bili prisotni podpisniki g. Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas – Poljane, g. mag. Gregor Ficko, u.d.i.g., direktor Direkcije RS za ceste, g. Milan Roje, direktor podjetja REKON d.o.o., ki bo izvedlo gradbena dela in ostali predstavniki Direkcije RS za ceste ter Občine Gorenja vas – Poljane.

Župan Milan Čadež je poudaril kako pomembna bo realizacija tega projekta oz. da je varnost v območju šol in vrtcev na prvem mestu, ob enem pa je spomnil na predvideno realizacijo projekta ceste Bloki – Todraž, ki je v zelo slabem stanju. Ker gre za cesto mimo otroškega vrtca in cestno povezavo do Industrijske cone Todraž, bi bila njena realizacijo še kako pomembna. Direktor Direkcije RS za ceste, g. mag. Gregor Ficko, se je strinjal z županom in poudaril, da je njihov cilj prav tako, realizirati čim več projektov in s tem zagotoviti čim večjo varnost otrok. Izrazil je zadovoljstvo, da se je projekt ureditve cestnega odseka v Lučinah do podpisa gradbene pogodbe tako hitro realiziral. Na pobudo župana g. Milana Čadeža o pomembnosti ureditve ceste Bloki – Todraž je povedal, da je priprava projektne dokumentacije v teku in da naj bi v prvi polovici naslednjega leta pričeli potekati pogovori o realizaciji tega projekta, najprej z odkupi zemljišč. Posebej je g. Ficko poudaril izgradnjo Gorenjevaške obvoznice, v sklopu 4. razvojne osi. Obvoznica je v fazi pridobitve gradbenega dovoljenja, sledi razpis izvajalca del, vloga za evropska sredstva, predvideno pa je, da bi v začetku naslednjega leta pričeli z izbiranjem novega izvajalca in realizacijo projekta.

Fotogalerija

Dostopnost