Aktualno

Podelitev priznanj občine za leto 2021

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.11.2021

Ob prazniku občine Gorenja vas – Poljane je župan Milan Čadež, v petek, 26. novembra 2021, podelil priznanja Občina Gorenja vas - Poljane za leto 2021.

Priznanje občine so prejeli:
- za Klub študentov Poljanske doline predsednik Alex Mirčevski, za 50 let aktivnega vključevanja mladih v skupnost,
- za Plezalno društvo Cempin predsednik Jakob Stanonik, za gojenje in predajanje gorniških veščin,
- za Prostovoljno gasilsko društvo Hotavlje predsednik Blaž Mravlja in poveljnik Blaž Potočnik, za požrtvovalnost in modernizacijo v zadnjem desetletju,
- za Turistično društvo Stari vrh predsednik Tomaž Ažbe, za 50 let promocije Starega vrha in življenja pod njim, ter
- za Uredniški odbor zbornika "Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas" glavni urednik Valentin Bogataj, za obsežno raziskovalno delo.

Priznanje župana Občine Gorenja vas - Poljane pa je prejel Herman Pustavrh, za dolgoletno delo na področju košarke v Gorenji vasi.

Podelitev je bila zaradi ukrepov za zajezitev okužbe tokrat namenjena le povabljenim nagrajencem in gostom, slovesnost pa so z odličnimi glasbenimi točkami popestrili mladi glasbeniki Glasbene šole Škofja Loka; Samanta Peternelj s saksofonom, Maša Božnar in Jan Mrak s harmoniko, Tine Mrak s kitaro, Hana Oblak in Iza Oblak s petjem in kitaro ter Kaja Klemenčič, ki je zapela Zdravljico in pesem Ledene rože. S klavirsko izvedbo skladbe skladatelja Franza Liszta pa se je predstavila Loti Feltrin, dijakinja Umetniške gimnazije Koper.

Po slavnostni podelitvi letošnjih občinskih priznanj nas je g. Tone Bogataj prijazno povabil še na ogled razstave o generalu Maistru in borcih za severno mejo iz naše občine.

 

Fotogalerija

Župan Milan Čadež
Alex Mirčevski, KŠPD
Jakob Stanonik, PD Cempin
Blaž Mravlja, Blaž Potočnik, PGD Hotavlje
Tomaž Ažbe, TD Stari vrh
Silvo Pivk, Damjana Peternelj, Mirjana Možina, Valentin Bogataj, uredniški odbor Zbornika Gorenjevaško in Hotaveljsko skozi čas
Milan Čadež, župan in Herman Pustavrh
Loti Feltrin, klavir
Kaja Klemenčič
Iza Oblak, kitara in Hana Oblak
Maša Božnar in Jan Mrak, harmonika, Tine Mrak, kitara
Samanta Peternelj, saksofon
Dostopnost