Aktualno

Pester vikend v Poljanski dolini

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.9.2014

Ta konec tedna je bil v občini Gorenja vas-Poljane predvsem v znamenju kolesarjenja, potekal pa je tudi 3. slovenski festival karikatur v Poljanah, predstavili pa so se tudi na tržnici v Domžalah. V petek, 19. septembra, je na obisk v Poljansko dolino prišlo sedem kolesarjev iz Zell am See-ja v Avstriji, z namenom, da prekolesarijo Kolesarski krog občine Gorenja vas-Poljane in da vrnejo julijski obisk Rovtarjem s spremstvom. V petek so opravili s tretjo etapo kroga, kjer jih je spremljal tudi župan Milan Čadež. Naporen prvi dan so zaključili v Gorenji vasi, kjer se je ravno takrat pričel že tradicionalni Oktoberfejst. V soboto so se podali na prvo in del druge etape, v nedeljo pa so kolesarili, uživali in navijali ob kolesarski dirki z gorskimi kolesi s Hotavelj na Blegoš, poznani kot 16. MTB Blegoš 2014. Vsi so bili zelo zadovoljni z aktivnim športnim vikendom, navdušeni so bili nad neokrnjeno naravo, prijaznimi ljudmi in okusno domačo hrano. Veseli so bili tudi nagrade, ki jo prejme vsak, ki prekolesari celoten krog - letos sta to lični bidon in nogavice. Obisk Poljanske doline bodo priporočili tudi svojim prijateljem, so zatrdili v en glas.
V Kulturnem centru slikarjev Šubic v Poljanah so v soboto ustvarjali karikaturisti, ki so na hudomušen način upodabljali obiskovalce. Poskrbljeno je bilo tudi za otroke, saj so svoje ustvarjalne spretnosti lahko preizkusili na zanimivih likovnih delavnicah. Odprli so razstavo karikatur Hrvaškega društva karikaturistov, katerega člana sta bila tudi gosta iz Hrvaške, g. Davor Trgovčević in g. Milan Lekić.
Ponudniki, združeni pod imenom Pot poljanskih dobrot, in občina Gorenja vas-Poljane so se v soboto dopoldan predstavili na tržnici v Domžalah. Dogodek so popestrili z okusnim praženim krompirjem, ki so ga pripravili člani TD Gorenja vas, za veselo razpoloženja pa je poskrbel Trio Šubic. Veliko zanimanja je bilo tudi na promocijski stojnici, kjer so predstavili turistično ponudbo Poljanske doline in zanimive, vedno dobro obiskane prireditve.

Fotogalerija

Dostopnost