Aktualno

Odprtje nove zobne ambulante za otroke in odrasle Mance Peternelj, dr. dent. med.

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

11.11.2019

Danes smo bili priča odprtju nove zobne ambulante za otroke in odrasle Mance Peternelj, dr. dent. med., v prenovljenih prostorih v prvem nadstropju zdravstvenega doma Gorenja vas.

Ambulanta Mance Peternelj, dr. dent. med., je začela z  delovanjem na začetku letošnjega leta. S septembrom pa je bil program v povečanem obsegu 70 % namenjen otroškemu zobozdravstvu, 30 % pa programu za odrasle.

Do sedaj je zobna ambulanta Mance Peternelj, dr. dent. med., začasno gostovala v ambulanti dr. Olgice Mijatović v novem prizidku zdravstvenega doma, konec avgusta pa je bila s strani Osnovnega zdravstva Gorenjske končana celovita prenova nove ambulante v prvem nadstropju starega dela objekta.

Direktor OE ZD Škofja Loka, prim. dr. Aleksander Stepanović, dr. med., spec. spl. med., je ob odprtju na kratko opisal obnovitvena dela in program nove zobne ambulante ter poudaril, kako pomembno je medsebojno sodelovanje med občino in Osnovnim zdravstvom Gorenjske. Tudi župan Občine Gorenja vas – Poljane, Milan Čadež, je potrdil pomembnost medsebojnega sodelovanja, pohvalil vse, ki so se kakorkoli trudili pri tej novi pridobitvi in obljubil, da se bo občina še naprej trudila zagotavljati prostore in širiti program, kjer je to potrebno.

Ambulanta Mance Peternelj, dr. dent. med., je zadolžena za izvajanje sistematskih pregledov za OŠ Poljane ter podružnično šolo Javorje in vabi k vpisu vse otroke šolskega okoliša OŠ Poljane, tretjina njenega programa, ki je namenjen tudi zobozdravstvu odraslih, pa je že zasedena.

Zobozdravnica poudarja, da je potrebno dati več pozornosti na zobno preventivo. Staršem svetuje, da vpišejo svoje malčke na prvi pregled že od 1. leta starosti dalje in da ni potrebno čakati do dopolnjenih treh let.

Čestitke ob odprtju in uspešno delovanje želimo še naprej.

Fotogalerija

Foto: Jana Oblak
Dostopnost