Aktualno

Odprtje knjižnice

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.6.2017

Knjižnica Ivana Tavčarja je včeraj, 22. junija, v Gorenji vasi dobila nove prostore. 
Vabljeni na ogled in izposojo.

Novi prostori knjižnice so dobili prostor v drugem nadstropju Sokolskega doma Gorenja vas, za katerega je občina v letih 2014 in 2015 s pomočjo nepovratnih sredstev izvedla temeljito energetsko in statično sanacijo.

V letu 2016 so se nadaljevala zaključna gradbena in inštalacijska dela v novih prostorih knjižnice. Tako je bil položen zaključni tlak in zaključena elektroinštalacijska dela z razsvetljavo.
V letu 2017 je bila urejena še celotna notranja oprema nove knjižnice, ki vključuje tudi sodobno opremo za izposojo knjig.
Knjižnica bo v primerjavi s sedanjimi utesnjenimi kletnimi prostori delovala na nekajkrat večji površini, ki znaša skupno 231 m2 in poleg prostorov knjižnice vključuje tudi večnamenski prostor za spremljajoče dejavnosti knjižnice, obiskovalci pa bodo lahko uporabljali tudi bližnjo 79 m2 visoko teraso v nadstropju knjižnice.

Knjižnica, ki je od leta 1983 delovala v kletnih prostorih na Sestranski vasi 14, je v ponedeljek, 05.06.2017, dokončno zaprla svoja vrata na tej lokaciji. Sledila je fizična preselitev gradiva v nove prostore (četrtek, 08.06.2017) in nato urejanje gradiva na policah in opremljanje z RFID sistemom za izposojo.

Danes so bili prvi obiskovalci, ki so se sprehodili med policami, skupine otrok iz vrtca Zala Gorenja vas. Otroci so si ob prvem obisku izdelali knjižno kazalko ob pomoči knjižničark in vzgojiteljic ter si ogledali igrano predstavo Sovica Oka v izvedbi vzgojiteljic iz vrtca Agata Poljane. V popoldanskem času pa bo knjižnica odprta za širšo javnost.

Bralci so spraševali: "Ali boste imeli sedaj tudi več knjig?" Ne, gradivo se je zgolj preselilo v nove prostore. So pa spremembe na področju postavitve gradiva, a za več informacij jih obiščite in vas bodo o vsem seznanili in poučili.  

Fotogalerija

Predstava Sovica Oka
Predstava Sovica Oka
Dostopnost