Aktualno

Obisk ministrice za kulturo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.9.2015

V ponedeljek, 28. septembra, je bila v občini Gorenja vas – Poljane na obisku ministrica za kulturo RS, mag. Julijana Bizjak Mlakar. 

Izjava za javnost

V ponedeljek, 28. septembra, je bila v občini Gorenja vas – Poljane na obisku ministrica za kulturo RS, mag. Julijana Bizjak Mlakar. Spremljala sta jo v.d. direktorica Direktorata za kulturno dediščino, ga. Jana Mlakar in vodja njenega kabineta, g. Danilo Markočič.
V spremstvu poslanca DZ, g. Žana Mahniča in župana občine Gorenja vas – Poljane, g. Milana Čadeža, si je ogledala Tavčarjev dvorec na Visokem, Šubičevo hišo v Poljanah in Sokolski dom v Gorenji vasi. V dvorcu smo ji predstavili restavrirane prostore, hkrati pa je bila navdušena tudi nad okolico, ki na Visoko privablja vse več odmevnih in zelo dobro obiskanih prireditev. Letos smo zaključili tudi z obnovo Šubičeve hiše, ki postaja kulturni center Poljanske doline. Ogledala si je tudi prenovljene prostore v Sokolskem domu, kjer je podala tudi izjavo za javnost. Ministrici smo predstavili vse pomembnejše projekte in tudi načrte za prihodnost, ki jih bomo skušali tudi z njeno pomočjo v čim večji meri uresničiti.

Dostopnost