Aktualno

Občina Gorenja vas - Poljane v letu 2020

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

26.7.2021

Letošnjo publikacijo pregleda dela preteklega leta smo tokrat prihranili za prijetno poletno branje in pregled naših aktivnosti, ki spreminjajo podobo naše lokalne skupnosti.

Občani, občinski svetniki, krajevne skupnosti in društva vedno znova predlagajo nove predloge in pobude. Projekti so zelo raznoliki, še bolj so raznolike pridobitve in vsebine, ki jih z njimi prinašamo v našo občino. Prav zaradi našega aktivnega vztrajanja pri kandidiranju za različne projekte se v naših krajih izvaja precej več projektov, kot bi sicer omogočala le »redna« sredstva za delo občine. Ta tako skozi leta postaja vse bolj prepoznavna in znana po svojem razvoju, ki ga nam priznavajo tudi kritični opazovalci od drugod. Ob tem se pa še predobro zavedamo, koliko je še treba postoriti; seznam projektov za realizacijo je dolg, veliko daljši od razpoložljivih sredstev. Občani, občinski svetniki, krajevne skupnosti in društva vedno znova predlagajo nove predloge in pobude. Vedno jih pregledamo in jih skladno z možnostmi uvrščamo v načrt razvojnih programov, ki ga dvakrat letno noveliramo ob sprejemu proračuna in njegovega rebalansa. 

Vsako leto pa imamo pokazati kaj novega. V letu 2020 so bili naši projekti namenjeni protipoplavnim ukrepom, gradnji cest, mostov, varnejših križišč in pešpoti, obnovi šolskih objektov, vrtcev. Priborili smo si velik nov projekt za gradnjo vodovodov, v Gorenji vasi bomo gradili Hišo generacij za naše starostnike … Ob tem smo izvajali še vrsto rednih dejavnosti, ki so včasih že kar samoumevne, a je potrebno za njihovo izvajanje stalno skrbeti. Dodelili smo vrsto subvencij na javnih razpisih, pridobivali soglasja za občinski prostorski načrt, se ob tem spopadali z epidemijo in širili aktivnosti štaba Civilne zaščite.

Vabim vas, da se o našem delu pri pregledu publikacije v prenovljeni podobi prepričate sami!

Župan Milan Čadež in občinska uprava Občine Gorenja vas - Poljane

Dostopnost