Aktualno

Odpravljanje posledic neurja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.8.2023

Civilna zaščita občine in gasilsko poveljstvo občine bosta s saniranjem posledic današnjega katastrofalnega neurja nadaljevala jutri, v soboto, zjutraj.

Tekom dneva so bili poplavljeni in zasuti številni objekti, sprožili so se namreč številni plazovi, ki v več krajih še vedno ogrožajo stanovanjske hiše. Prve gasilske ekipe so bile aktivirane že kmalu po eni uri zjutraj. Ves dan je bilo na terenu več kot 150 gasilcev vseh sedmih gasilskih društev v občini s pogodbeniki z razpoložljivo gradbeno mehanizacijo, ki so čistili ceste in sanirali številne plazove, pri čemer so pomagali tudi številni občani. 

Več plazov se je sprožilo na cestišče regionalne ceste Škofja Loka–Žiri, ki so jo pristojni uspeli vsaj za silo očistiti, tako da je odprta za nujne primere. Odprt je predor pod Stenom v Škofji Loki, na sedmih mestih po Poljanski dolini je do Žirov vzpostavljen enosmerni promet. Zaprte in neprevozne še ostajajo številne lokalne ceste, okrnjene ostajajo komunikacijske povezave. Gasilci bodo na terenu predvidoma spet zjutraj, ko bodo nadaljevali s čiščenjem in vzpostavljanjem prevoznosti cest ter črpanjem vode iz zalitih objektov. Do nadaljnjega je obvezno prekuhavanje vode na vseh javnih vodovodih v občini, posebej pa v režijskem obratu pozivajo občane na območju naselij Gorenja vas, Dobravšce, Dolenja in Gorenja Dobrava, ki se z vodo oskrbujejo iz vodohrana Gorenja vas, k racionalni porabi, saj so zaloge izjemno nizke.

Fotogalerija

Dostopnost