Aktualno

Niki Križnar bronasta in zlata olimpijska medalja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

7.2.2022

Slovenska junakinja 24. zimskih olimpijskih iger v Pekingu na Kitajskem, smučarska skakalka Nika Križnar, je prejela bronasto medaljo v posamični tekmi in zlato medaljo na tekmi mešanih ekip. 

Nika Križnar, ki je v soboto, 5. 2. 2022, blestela na srednji skakalnici, je osvojila bronasto odličje in s tem poskrbela za prvo kolajno v ženskih smučarskih skokih. Zdaj je zbirko oplemenitila še z olimpijskima medaljama. Lani je skakalka iz Delnic v Poljanski dolini dobila veliki kristalni globus, na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu pa srebru na ekipni tekmi dodala še bronasto snežinko na veliki napravi.

Piko na i izjemnemu slovenskemu dnevu sta dodali še Urša Bogataj, ki je na srednji skakalnici postala olimpijska prvakinja, in Ema Klinec iz Poljan nad Škofjo Loko, ki je na tej isti skakalnici osvojila odlično peto mesto. 

Nika Križnar, ki je bila do danes bronasta olimpijka, se je novega, tokrat zlatega, okraska okoli vratu razveselila danes. Skupaj z Uršo Bogataj, Timijem Zajcem in Petrom Prevcem je na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih osvojila prvo mesto in s tem zlato olimpijsko kolajno. Za izjemen uspeh Niki in celotni ekipi čestitamo iz srca!

Fotogalerija

Družbo je Urši Bogataj in Niki Križnar delala Nemka Katharina Althaus. Foto: Reuters
Olimpijski vrh so osvojili Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc. Foto: EPA
Dostopnost