Aktualno

Nepovratna sredstva za vrtec Agata

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

20.9.2021

Občina je v teh dneh prejela tudi uradni sklep o zagotovitvi 760.813,59 evrov nepovratnih sredstev za sofinanciranje izgradnje novih prostorov vrtca Agata pri OŠ Poljane.

Prijava občine na februarja 2021 objavljeni javni razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024, kljub doseženemu visokemu številu točk, zaradi omejenih sredstev sprva ni bila izbrana. Vlada RS pa je nato v juliju zagotovila kar 72,5 milijona evrov dodatnih sredstev za vse prijavljene projekte, ki izpolnjujejo vse pogoje in merila iz razpisa, vendar zaradi omejenih sredstev njihovi projekti na razpisu niso bili izbrani, in tako odobrila 42 vrtčevskih in 44 šolskih investicij.

Izgradnja novih prostorov vrtca Agata zagotavlja skoraj tisoč kvadratnih metrov novih površin in predstavlja največjo investicijo občine v vrtčevske prostore v zadnjih dvajsetih letih. Gradi se kar šest novih igralnic, dve nadomestni učilnici ter spremljajoče prostore delovanja vrtca in šole. Projekt vključuje tudi ureditev novega zunanjega otroškega igrišča ter že izvedeno obnovo in razširitev centralne šolske kuhinje ter skupno znaša 2.546.099,53 evrov, zato so novoodobrena sredstva ministrstva še kako dobrodošla.

Fotogalerija

Dostopnost