Aktualno

Na obisku Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.11.2023

Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je na povabilo poslanca Državnega zbora Žana Mahniča in župana Milana Čadeža v torek, 28. 11. 2023, obiskal občino Gorenja vas - Poljane. V sklopu obiska občine si je ogledal podjetje Lavrih d.o.o., ki deluje na področju kmetijske mehanizacije, in Rekreacijsko središče Log.

Obisk so pričeli v naselju Gorenja vas, kjer so si najprej ogledali Rekreacijsko središče Log, ki je bil v prvi fazi sofinanciran z evropskimi sredstvi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter sredstvi Republike Slovenije. Župan je ministru opisal načrt širitve območja središča za dvig kakovosti življenja občanov ter razvoj turistične ponudbe. Veseli smo, da smo za nadaljnjo realizacijo projekta prejeli sklep Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, s katerim so nam bila odobrena nepovratna sredstva v višini slabih 350 tisoč evrov. V nadaljevanju so si ogledali mlado in perspektivno podjetje Lavrih d.o.o. s Srednjega Brda. Rok Gantar, direktor podjetja, jim je predstavil podjetje, načrte in vizijo za prihodnost. Pogovor je tekel tudi o možnosti pridobitve finančnih sredstev iz strani ministrstva. Ogled podjetja so zaključili v njihovih novih prostorih v dolini Suše, ki počasi dobivajo končno podobo.

Za konec pa je župan ministru predstavil tudi težave ter potek sanacije po katastrofalnih poplavah, ki so občino prizadele avgusta letos. Ministru je predlagal podaljšanje roka za izvedbo sanacije, ki sedaj po zakonu znaša 12 mesecev. Za normalen in kvaliteten potek del pa bi občine potrebovale enkrat več časa.

Fotogalerija

Ogled rekreacijskega središča Log. Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport
Zaposleni iz podjetja Lavrih d.o.o.. Foto: arhiv občine
Predstavitev podjetja Lavrih d.o.o.. Foto: arhiv občine
Ogled novih prostorov v dolini Suše. Foto: arhiv občine
Dostopnost