Aktualno

Minister Vrtovec na obisku v Poljanski dolini

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

9.6.2021

Danes, 9. junija 2021, je Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas - Poljane, na delovnem obisku gostil ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, direktorico Direkcije RS za infrastrukturo Ljiljano Herga s sodelavci in državnega sekretarja v vladnem kabinetu Žana Mahniča.

Na delovnem srečanju si je minister ogledal gradbišče rekonstrukcije regionalne ceste LC Trebija – Sovodenj na Fužinah ter novo krožno križišče v Poljanah nad Škofjo Loko. Seznanil se je z načrtom nadaljevanja obnove osrednje regionalne ceste po Poljanski dolini, kjer je v fazi zaključevanja popis del za izvedbo druge etape obnove ceste vse do Škofje Loke.

Delovni sestanek so nadaljevali na Dvorcu Visoko, kjer so se seznanili s stanjem na drugih projektih obnove regionalnih cest, v okviru katerih je bil izpostavljen podpis gradbene pogodbe za gradnjo novega glavnega mostu čez Poljansko Soro v Gorenji vasi, ki se bo začel graditi v poletnih mesecih. Seznanili so se tudi s potekajočimi odkupi zemljišč ob lokalni cesti Dolenja Dobrava – Todraž ter z načrtovanim podpisom gradbene pogodbe za rekonstrukcijo regionalne ceste med Lučinami in Suhim Dolom. V pripravi je tudi projektna dokumentacija za rekonstrukcijo regionalne ceste Gorenja vas – Hotavlje, minister Jernej Vrtovec pa je posebej podprl tudi prizadevanja občin za izgradnjo kolesarske povezave v Poljanski dolini.

Župan Milan Čadež je sklepno izpostavil prizadevnost in izjemno aktivnost ministra Jerneja Vrtovca, ki je odločilno prispeval tudi k pospešitvi projekta izgradnje četrte razvojne osi proti Cerknu, ter se zahvalil za učinkovito sodelovanje tako s predstavniki ministrstva kot direkcije.

Fotogalerija

Milan Čadež, župan Občine Gorenja vas - Poljane in minister za infrastrukturo Jerneja Vrtovec. Foto: Elizabeta Rakovec
Ogled gradbišča rekonstrukcije regionalne ceste na Fužinah na LC Trebija – Sovodenj. Foto: Lucija Klemenčič
Dostopnost