Aktualno

Minister prisostvoval podpisu pogodbe za Hišo generacij

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

17.6.2021

Danes, 17. junija 2021, je v veliki dvorani Sokolskega doma potekal slovesen podpis gradbene pogodbe za ureditev Hiše generacij v stari gorenjevaški šoli, ki se bo urejal z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj. Pogodbo sta podpisala direktorica Centra slepih in slabovidnih Škofja Loka, ki je nosilec obnove in organizacije storitev Hiše generacij, ter Miha Brlan, direktor podjetja VG5, ki je na javnem razpisu podalo najugodnejšo ponudbo.

Podpisa pogodbe se je udeležil minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj, saj je ministrstvo na osnovi uspešne prijave na razpis obnovi objekta lansko jesen dodelilo 1,4 milijona evropskih sredstev. Minister je posebej izpostavil napore ministrstva za izboljšanje oskrbe starejše generacije, saj je bilo to področje v preteklem desetletju zelo zapostavljeno, podpisa pa se je udeležil prav na dan vladne obravnave zakona o dolgotrajni oskrbi starejših.

Hiša generacij bo zagotavljala tako dnevno varstvo starejših kot začasno namestitev za skupno 22 oseb v treh etažah objekta s prilagojeno ureditvijo zunanjih površin za druženje na prostem. Hiša generacij za lokalno skupnost pomeni pomembno obogatitev socialnega varstva, ki bo občanom omogočala preživljanje jeseni življenja v domačem okolju.

Investicija mora biti v celoti izvedena jeseni prihodnje leto, prvim uporabnikom pa bo na voljo z začetkom leta 2023.

Fotogalerija

Dostopnost