Aktualno

Skupaj za pogoreli Kras

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

3.8.2022

V občinah Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Komen po peklenskem boju z ognjem, ki je uničil preko 3.500 hektarjev goriškega in komenskega Krasa, gledajo naprej. Upoštevaje številne pobude javnosti, ki želi prispevati k obnovi, so občine s Fundacijo Vrabček upanja podpisale pogodbo za zbiranje namenskih finančnih donacij.

Oceni nastale škode bo sledil obsežen sanacijski načrt za namensko rabo sredstev, ki se bodo transparentno delila preko skupnega koordinacijskega centra treh občin, v skladu s strokovno izbranimi prioritetami. Načrt sanacije, obnova ekosistema, ponovni zagon kmetijstva in turizma, bo potekal v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in ključnimi predstavniki vseh navedenih področij.

Za zbiranje prispevkov in donacij je odprt račun Fundacije Vrabček upanja pri Banki Sparkasse, SI56 34000-1021587583, sklic KRAS.

Donacijska sredstva na isti račun se zbirajo tudi preko SMS-a KRAS5 (5 €) in KRAS10 (10 €) na številko 1919.

Na novi spletni strani, ki bo zaživela v prihodnjih dneh, bodo na razpolago vse informacije o akcijah in projektih, tudi možnost licitiranja za donirane umetnine in predmete. Vse z enim ciljem, da skupaj obnovimo pogoreli Kras.

Sočutno javnost, podjetja, posameznike in skupine prijazno vabimo, da se po svojih zmožnostih vključijo v proces obnove pogorelega Krasa preko finančnih donacij.

Kontakti za združevanje pobud pomoči in dobrodelnosti:
Miren Kras 
Občina Renče - Vogrsko 
Občina Komen 
Občina Miren - Kostanjevica

Dostopnost