Aktualno

Izredne razmere ob močnem deževju

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.8.2023

Zaradi obilnih nočnih padavin, ki povzročajo razlivanje vodotokov in plazenje, je bil zgodaj zjutraj aktiviran štab Civilne zaščite Občine Gorenja vas - Poljane.

Vsa gasilska društva in razpoložljive enote so na terenu. Številni plazovi ogrožajo hiše in ceste. Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trebija je v intervenciji plaz zasul in poškodoval gasilsko vozilo. Občane prosimo, naj ravnajo samozaščitno, se čim bolj samoorganizirajo, saj zaradi številnih intervencij gasilci in drugi, ki pomagajo pri reševanju trenutno najbolj urgentnih situacij, ne morejo takoj posredovati. Svetujemo, da se ne odpravljajo od doma, tudi na delo ne, če ni nujno potrebno, saj so številne ceste po občini, vključno z dostopi v Poljansko dolino iz smeri Škofje Loke, Cerknega in Žirov, neprevozne zaradi poplavljanja, podrtega drevja in plazov. Priporočljivo je, da se občani ne zadržujejo v bližini vodotokov, naj spremljajo vremenske razmere ter pazijo na svojo varnost in varnost bližnjih.

Obvestila štaba bodo objavljena na spletni strani občine, na FB profilu CZ Občine Gorenja vas - Poljane ter na Radiu Sora.

V nujnih primerih je za občane na voljo telefonska številka 04 51 83 117.

Dostopnost