Aktualno

Hiša generacij v sklepni fazi izvedbe

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

23.6.2022

Pred tremi tedni smo objekt nekdanje šole v Gorenji vasi, v katerem urejamo Hišo generacij, pokrili s streho in zaključili z izdelavo fasade, sedaj pa nadaljujemo z deli v notranjosti.

Investicija odlično napreduje, objekt je v sklepni fazi izvedbe. Fasada je v celoti zaključena, izvesti je potrebno še fasadni napis. Dela napredujejo tudi v notranjosti, izdelani so talni estrihi, izvajajo se zadnja slikopleskarska dela, polaga se keramika in kamnite talne obloge na stopniščih in vežah. Sočasno so se začela tudi dela na urejanju okolice: izvajajo se kanalizacijski dovodi, izdelujejo se temelji ograj za ureditev okolice. Potekajo tudi priprave za izgradnjo novega elektro dovoda, objavljeno pa je tudi že javno naročilo za celotno opremo objekta.

Projekt je v višini 1,4 milijona evrov sofinanciran z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, občina pa bo pokrila stroške izdelave projektne dokumentacije. Investicija mora biti v celoti izvedena letos jeseni, prvim uporabnikom pa bo na voljo z začetkom leta 2023, kjer bo v pritličju enota dnevnega varstva za 6 uporabnikov dnevno, v zgornjih dveh nadstropjih pa enota začasnih namestitev za 16 uporabnikov.

Fotogalerija

Foto: arhiv občine
Foto: arhiv občine
Foto: arhiv občine
Dostopnost