Aktualno

Hiša generacij dobiva končno podobo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

10.3.2022

Hiša generacij dobiva končno podobo potem, ko je podjetje VG5 d.o.o., iz Ljubljane v začetku julija 2021 z rušitvijo nekdanje stare gorenjevaške šole začelo gradbena dela za gradnjo Hiše generacije.

Na objektu dela potekajo skladno s plani. Odstranjena in zamenjana je bila strešna kritina, deske in vsi kleparski izdelki na strehi. Nova bo tudi strelovodna inštalacija in strešna okna. V notranjosti so zaključeni grobi ometi. Trenutno se izvajajo inštalacijski razvodi, sočasno poteka tudi izdelava fasade. Gradbena dela naj bi bila zaključena s koncem septembra, nato sledi notranja oprema prostorov.

Projekt je v višini 1,4 milijona evrov sofinanciran z nepovratnimi sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj, občina pa bo pokrila stroške izdelave projektne dokumentacije. Investicija mora biti v celoti izvedena letos jeseni, prvim uporabnikom pa bo na voljo z začetkom leta 2023, kjer bo v pritličju enota dnevnega varstva za 6 uporabnikov dnevno, v zgornjih dveh nadstropjih pa enota začasnih namestitev za 16 uporabnikov. 

 

 

Dostopnost