Aktualno

Hiša generacij slovesno predana namenu

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

30.1.2023

Pretekli petek je potekala slovesna otvoritev z blagoslovom povsem prenovljene Hiše generacij v Gorenji vasi, ki so ji v velikem številu prisostvovali različni ugledni gostje. Ob vrhunskem kulturnem programu, v katerem sta sodelovali citrarka Tanja Zajc Zupan in vokalistka Teja Saksida, so vsi slavnostni govorci, župan Milan Čadež, direktorica CSS Škofja Loka Silva Košnjek in sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič, enotno izpostavili pomen nove pridobitve za lokalno skupnost, saj se raven razvitosti družbe meri prav po nivoju zagotovljene skrbi za naše starostnike, kar je tudi dolgoročni cilj trajnostne dolgožive družbe.

Center slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka in Občina Gorenja vas - Poljane, ki sta ob pomoči nepovratnih sredstev resornega ministrstva v preteklem letu in pol izvajali obnovo objekta za namene dnevnega varstva in začasne namestitve starejših, sta bila deležnin številnih pohval spričo vrhunsko izvedene obnove objekta, ki po novem s svojimi svetlimi prostori, širokimi hodniki, arhitekturno dovršenostjo, prijetno umeščenem dnevnem prostoru in lično urejenim vrtom, ustvarja prijeten ambient za drugi dom bodočim uporabnikom.

Sočasno je vse do poznopopoldanskih ur potekal dan odprtih vrat za vse zainteresirane občane, ki so se vabilu odzvali v velikem številu in si z zanimanjem ogledali nove prostore objekta, v katerem je pred desetletji marsikdo od njih drsal šolske klopi.

Hiša generacij bo prve uporabnike sprejela še pred letošnjim poletjem in bo delovala kot posebna enota CCS Škofja Loka.

Fotogalerija

župan Milan Čadež, direktorica CSS Silva Košnjek in sekretar na Ministrstvu za solidarno prihodnost Luka Omladič Foto: CSS Škofja Loka
direktorica CSS Silva Košnjek Foto: CSS Škofja Loka
Foto: CSS Škofja Loka
direktorica CSS Silva Košnjek, župan Milan Čadež in direktorica občinske uprave Elizabeta Rakovec Foto: CSS Škofja Loka
Foto: CSS Škofja Loka
Foto: CSS Škofja Loka
Foto: CSS Škofja Loka
Foto: CSS Škofja Loka
Dostopnost