Aktualno

Dela na vrtcu Agata tečejo po načrtih

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

4.5.2021

Z izgradnjo novega prizidka k vrtcu Agata v Poljanah bomo pridobili skoraj tisoč kvadrantih metrov novih površin. Predvidenih je šest novih igralnic, v mansardi dve učilnici ter prostori za zaposlene. 

Na objektu je zaključena električna napeljava, izvedena je tretjina strojnih inštalacij za vodovod, kanalizacijo in prezračevanje. Izbrani izvajalec del SGP Zidgrad Idrija d.d. nadaljuje z deli v drugem nadstropju. Nad dovozno potjo za objektom se gradi oporni zid. Dela v pritličju so zaključena. Na račun novega prizidka se je na vzhodni strani vrtca zmanjšalo obstoječe zunanje asfaltirano igrišče, ki se bo nadomestilo z dodatnim zelenim otroškim igriščem, poleg katerega se bo uredil zeliščni vrt. 

Projekt je v višini 280.546 eur sofinanciran s sredstvi Ekosklada, saj je prizidek vrtca zasnovan kot skoraj nič energijski objekt po sistemu energetske varčne oziroma pasivne gradnje. Oddali smo tudi prijavo na objavljen razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu, ki ga je v februarju 2021 objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Rezultate razpisa še čakamo. 

 

 

Dostopnost