Aktualno

Gradnja prizidka vrtca Agata Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

24.3.2020

Na občini smo v teh dneh podpisali gradbeno pogodbo za izvedbo prizidka vrtca Agata Poljane z izbranim izvajalcem del SGP Zidgrad iz Idrije, ki je v javnem naročilu ponudilo najnižjo ceno  v višini 2.266.435 eur z DDV.

Projekt dodatnih prostorov vrtca vključuje izgradnjo šestih novih igralnic za potrebe vrtca, dveh nadomestnih učilnic za potrebe šole, preureditev in razširitev centralne šolske kuhinje in dodatnega otroškega igrišča. Zasnova načrtovanega prizidka je zamišljena tako, da se prizidek naveže na prostore obstoječega vrtca in z njim oblikuje zaključeno celoto.

Projekt je v višini 280.546 eur sofinanciran s sredstvi Ekosklada, saj je novi vrtec zasnovan kot skoraj nič energijski objekt po sistemu energetske varčne oziroma pasivne gradnje, 817.317 eur pa bo prispevalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo po 23. členu zakona o financiranju občin.

Investicija bo zaključena v drugi polovici leta 2021 in bo predstavljala pomembno pridobitev pri dolgoročnem zagotavljanju zadostnega obsega kakovostnih prostorov za varstvo in vzgojo predšolskih otrok v občini.

Dostopnost