Aktualno

V teku sanacija cest po občini

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.10.2022

Po občini potekajo sanacije tako na lokalnih cestah kot tudi na eni od javnih poti v skupni dolžini 2,9 kilometrov.

V začetku avgusta se je v Zaprevalu začela sanacija 600 metrov dolgega odseka ceste, na kateri so se uredili trije cestni usadi z dreniranjem terena in utrjevanjem cestne podlage s kamnito peto in šinami. Izvajalca del sta na novo uredila meteorno odvodnjavanje ceste ter zamenjala cestni ustroj debeline 70 centimetrov. Uredile so se tudi brežine ceste in izvedla razširitev dveh serpentin. V tem tednu se bo izvedlo še asfaltiranje celotnega, 600 metrov dolgega, odseka ceste.

Dela na lokalni cesti Stara Oselica potekajo v dveh fazah. Prva faza obsega menjavo ustroja ceste v debelini 70 centimetrov, izdelavo novih cestnih prepustov, sanacijo cestnih usadov z dreniranjem zemljine in menjavo materiala. V dogovoru z lastniki zemljišč se bo ponekod cesta razširila za pol metra. Del ceste od odcepa Jezeršek do zvona pri Ermanovcu v dolžini 600 metrov je bil nedavno asfaltiran z grobim asfaltom. Izvajajo se dela od zvona v smeri Sovodnja, mimo domačije Sivkar. Zamenjan je ustroj ceste v debelini 70 centimetrov na 300 meterskem odseku ceste. V teku je izdelava drenaž in cestnih prepustov. Dela se bodo nadaljevala do kmetije Makuc, do katere je še letos planirano asfaltiranje, 1100 metrov dolgega, odseka cesta. Dela na območju druge faze se bodo pričela prihodnje leto. Investicija se sofinancirala iz Sklada za odpravo posledic naravnih nesreč pri Ministrstvu za okolje in prostor.

Izvajajo se tudi gradbena dela na 300 meterskem odseku javne poti Polycom – Palir. Gradbena dela zajemajo menjavo 70 centimetrov ustroja ceste, izvedbo hodnika za pešce v nivoju z voziščem, polaganjem kanalizacije za elektriko, optiko in javno razsvetljavo.

Fotogalerija

Gradbena dela na 300 meterskem odseku javne poti Polycom – Palir. Foto: arhiv občine
Sanacija 600 metrov dolgega odseka ceste Lenart - Zapreval. Foto: arhiv občine
Izvajanje del od zvona v smeri Sovodnja, mimo domačije Sivkar. Foto: arhiv občine
Menjava ustroja ceste v debelini 70 centimetrov od odcepa Jezeršek do zvona pri Ermanovcu. Foto: arhiv občine
Dostopnost