Aktualno

Gospodarsko poslopje dobiva končno podobo

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

27.9.2022

Ob Dvorcu Visoko, ki je v preteklih letih dočakal temeljito prenovo, ta čas končujemo z obnovo sosednjega gospodarskega poslopja.

Gospodarsko poslopje je že dobilo nov toplotni ovoj in urejeno fasado, restavrirali smo vsa okna na objektu in vgradili nova vhodna vrata v pritlični etaži. Celotno streho smo prekrili z novo kritino ter uredili žlebove in odtoke. Urejeno je bilo tudi meteorno odvodnjavanje. V sklopu sedanjih del, za katera smo pridobili tudi sredstva Ministrstva za kulturo v višini slabih dvesto tisoč evrov, smo v delu nekdanjega hleva izvedli še statično in hidrofobno injektiranje, prenovili smo stropne in stenske omete ter poskrbeli za novo talno hidroizolacijo in toplotno izolacijo. Čaka nas še izvedba estriha, v katerem bo vgrajen razvod za talno gretje. Izvedene bodo tudi vse potrebne podometne inštalacije za delovanje večnamenske dvorane, predvidene v prostorih obstoječega hleva.

Sočasno z deli na gospodarskem poslopju poteka tudi restavriranje oken v prvem nadstropju in v mansardi Dvorca Visoko, kjer se vsa dela izvajajo pod nadzorom predstavnice zavoda za varstvo kulturne dediščine Damjane Pediček.

Dostopnost