Aktualno

Nove označbe Gorenjskega kolesarskega omrežja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

27.3.2023

Na celotnem Gorenjskem kolesarskem omrežju (GKO), kjer se prepleta 640 kilometrov državnih in lokalnih kolesarskih povezav, lahko opazite nove, enotne kolesarske označbe, ki so rezultat dela Svetovalnega organa gorenjske regije za razvoj kolesarstva (SORK).

Gorenjska regija je prva regija v državi, ki se je vzpostavitve kolesarskega omrežja lotila sistematično, povezano ter enotno. V sodelovanju z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in predstavniki 24 občin je SORK vzpostavil Gorenjsko kolesarsko omrežje.

Glavni cilj projekta je na celotnem omrežju postaviti enotno prometno signalizacijo za kolesarje tako na državnem kot tudi lokalnem omrežju. Na številnih mestih sedaj lahko opazite poenoteno prometno signalizacijo za kolesarje. 

Projekt Gorenjsko kolesarsko omrežje poleg Ministrstva RS za infrastrukturo in Direkcije RS za infrastrukturo financirajo občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Mestna občina Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica, Kamnik, Logatec, Medvode in Vodice, koordinacijo pa izvaja Razvojna agencija Zgornje Gorenjske.

Več o projektu

 

Fotogalerija

Nove označbe Gorenjskega kolesarskega omrežja. Foto: arhiv občine
Dostopnost