Aktualno

Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

5.7.2023

V soboto, 24. 6. 2023, je v Radovljici potekalo Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. 

Preverjanja usposobljenosti ekip se je udeležila tudi ekipa Civilne zaščite občine Gorenja vas - Poljane v sestavi: Nina Strel (vodja ekipe), Neža Kovač, Anja Štravs, Katja Štucin, Monika Stanonik in Tomaž Čadež. 

Regijska preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RKS so bila organizirana in izvedena v skladu s Pravili za preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RKS v letu 2023. Potekala so na osmih lokacijah po Sloveniji v soorganizaciji imenovanih območnih združenj Rdečega križa Slovenije in izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje.

Preverjanje je bilo tekmovalne narave, ekipe so morale prikazati usposobljenost in znanje pri reševanju in oskrbi realistično prikazanih poškodb ponesrečencev v različnih nesrečah, ki nas lahko prizadenejo, kot so poškodba medenice, udarnina glave, srčni infarkt, hipoglikemija, anafilaksija, popolna zapora dihalne poti, poškodba gležnja, opeklina prstov, ugrizna rana. Hkrati je bila podana tudi ocena dela vodje ekipe na dveh delovnih mestih, kjer so se ocenjevale prej navedene poškodbe in nenadna obolenja.

Ekipa Civilne zaščite občine Gorenja vas - Poljane je na regijskem preverjanju med devetimi ekipami iz Gorenjske dosegla najvišje število točk in prvo mesto. Na državnem nivoju pa se je uvrstila na 17. mesto izmed 51 ekip. Na podlagi sprejetih Pravil se na državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK uvrsti štirinajst (14) najboljših ekip prve pomoči, ki so tekmovale za uvrstitev na državno preverjanje. Kot merilo se upošteva najvišji dosežen odstotek uspešnosti vseh sodelujočih ekip prve pomoči na tekmovalni ravni v letu 2023, na podlagi rezultatov vnesenih v programsko rešitev za izračun rezultatov.

Ekipi čestitamo za odlično uvrstitev na preverjanju, ki je rezultat trdega dela in sodelovanja članov ekipe.

Fotogalerija

Dostopnost