Aktualno

Obisk Vlade RS v občini Gorenja vas - Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

10.12.2021

Občina Gorenja vas – Poljane danes v Sokolskem domu v Gorenji vasi gosti Vlado Republike Slovenije s celotnim ministrskim zborom. Obisk se je pričel z osebnim sprejemom predsednika vlade Janeza Janše pri županu Občine Gorenja vas – Poljane Milanu Čadežu, ki je nato tudi nagovoril zbrane ministrice in ministre Vlade Republike Slovenije.

V nagovoru se je posebej zahvalil Vladi Republike Slovenije pod vodstvom Janeza Janše, ki ima odličen posluh za občine in se zaveda, da so prav občine temelj razvoja države in razume pomen občin, ki znajo učinkovito izvajati projekte in investicije, ki jih okolje najbolj potrebuje. Pri tokratni Vladi Janeza Janše to niso le besede, ampak so tudi dejanja.

Plod odličnega sodelovanja Vlade Republike Slovenije in slovenskih občin so številne nove občinske investicije po vsej državi. Tudi v Občini Gorenja vas - Poljane so vse glavne investicije podprte z nepovratnimi evropskimi in državnimi sredstvi: gradnja vodovodov (1,5 mio eur), Hiša generacij za starejše (1,4 mio eur), Vrtec Agata (0,7 mio eur), dvorec Visoko (0,2 mio eur). Nepovratna sredstva so pridobljena na javnih razpisih, za katera je sredstva zagotovila tokratna Vlada, za razpis za šolske objekte denimo kar po desetletju premora.

Tako kot drugod, tudi v naši lokalni skupnosti čutimo odličen posluh tokratne Vlade tudi za vlaganja v cestno infrastrukturo, kjer je v zaključevanju ali v teku več državnih investicij: cesta Trebija Sovodenj (4,5 mio eur), most Gorenja vas (0,9 mio eur), cesta Lučine – Suhi dol (0,9 mio eur), obnova ceste po Poljanski dolini v višini treh milijonov, dograjeno je novo krožišče Poljane.

Po končanem vladnem posvetu se bosta v občini Gorenja vas – Poljane ob obisku Marmorja Hotavlje in višinske kmetije Pr' Leskovc v Stari Oselici zadržala še ministra dr. Anže Logar in dr. Jože Podgoršek.

Občina Gorenja vas – Poljane je izjemno hvaležna Vladi Republike Slovenije za izkazano zaupanje ob današnjem izjemnem dogodku obiska celotne Vlade Republike Slovenije, kar bo našlo posebno mesto v zgodovini naše mlade občine.

 

Fotogalerija

Predsednika vlade je sprejel in pozdravil župan občine. Foto: Vlada RS
Sprejem predsednika vlade je sprejel in pozdravil Žan Mahnič, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS. Foto: Vlada RS
Na srečanju z županom in vodstvom občine je bilo govora o projektih in aktualnih izzivih. Foto: Vlada RS
Župan Milan Čadež skupaj z Vlado RS. Avtor: Avtor KPV
Dostopnost