Aktualno

Nadaljevanje del na prizidku vrtca Agata Poljane

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

15.9.2021

Z izgradnjo prizidka Vrtca Agata v Poljanah bo občina zagotovila manjkajoče prostore za vrtčevsko varstvo, osnovno šolo Poljane in ostalih pripadajočih prostorov (kabineti, shrambe, hodniki, sanitarije, strojnica, …).

Na objektu dela potekajo po planu, vgrajena so vhodna vrata in vsa okna. Zaključuje se polaganje keramike in kamnitih talnih oblog, sočasno se izvajajo slikopleskarska dela. Izvaja se sklepna fina montaža strojnih in elektroinštalacij ter povezava do centralne kotlovnice, poteka pa tudi priprava na polaganje notranjih PVC talnih oblog. V zaključni fazi je izdelava fasade, v delu so zaključni sloji, v celoti je dokončana južna fasada. Na zunanji ureditvi okolice je dokončana in asfaltirana interventna pot in pešpot do glavnega šolskega vhoda, ureditve se izvajajo na severnem kraku interventne poti, in na urejanju zunanjega otroškega igrišča, poleg katerega se bo uredil zeliščni vrt.

Projekt je v višini 280.546 evrov sofinanciran s sredstvi Ekosklada, saj je prizidek vrtca zasnovan kot skoraj nič energijski objekt po sistemu energetske varčne oziroma pasivne gradnje. Prav tako pa smo bili na novo obveščeni, da je odobrena tudi naša vloga v višini 730.000 evrov, s katero smo se v marcu prijavili na objavljen razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu, ki ga je v februarju 2021 objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – pisni sklep o odobritvi še pričakujemo.

Dostopnost