Aktualno

Dela na državni cesti Trebija - Sovodenj so v polnem teku!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

24.11.2021

Močno dotrajana cesta Trebija–Sovodenj je v začetku marca začela dobivati novo podobo. Izvajalec gradbenih del je pričel s sanacijo zidov in brežin na kilometer in pol dolgem odseku državne ceste od Trebije do Hobovš.

Celotna trasa, na kateri potekala obnova, je razdeljena na štiri odseke, dolge približno štiristo metrov. Podporne zložbe pod cesto na trasi Hobovše – Fužine se izvajajo skladno z zelo obsežnim planom del, kjer je bilo doslej izvedenih približno polovica vseh podpornih zložb pod cesto. Asfaltiranih je prvih 500 m ceste pri Hobovšah. V sklopu rednih vzdrževalnih del je bilo obnovljenih tudi 300 m ceste skozi vas Sovodenj in izvedena nova betonska krona na podpornem zidu. V nadaljevanju je predvideno tudi urejanje priključkov lokalnih cest ter postavitev prometne opreme in jeklenih varnostnih ograj. Namestili bodo tudi sidrane mreže nad cesto in zgradili nov most na Fužinah, ki je predviden proti koncu leta.

Naročilo za obnovo odseka je bilo oddano najugodnejšemu ponudniku – podjetju CVP, gradbeništvo in storitve, ki je oddalo ponudbo v vrednosti 4,6 milijona evrov. Vsa dela pa naj bi bila končana jeseni 2022.

 

Fotogalerija

Dostopnost