Aktualno

Čisto Škofjeloško

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

5.3.2024

Projekt Čisto Škofjeloško sledi okoljski zavezi ohranjanja naravnih virov, s poudarkom na vodnih virih, ohranjanja čistega in zdravega okolja za nas in zanamce ter zmanjševanja količine odpadkov oz. njihovo pravilno ločevanje in recikliranje.

V okviru projekta, ki traja od julija lanskega leta do konca letošnjega leta, sta Komunala Škofja Loka in Zavod Poljanska dolina v izogib velikim količinam plastičnih odpadkov na dogodkih nakupili pralne kozarčke za večkratno uporabo številnih organizatorjev prireditev na širšem Škofjeloškem, obenem pa je Komunala Škofja Loka postavila 5 zbiralnic odpadnega jedilnega olja na podeželskih območjih Občine Škofja Loka (v Puštalu, Stari Loki, v Logu nad Škofjo Loko, pri Svetem Duhu in na Bukovici), dodatna šesta bo v Zmincu postavljena v poletnih mesecih, ko bo urejen nov ekološki otok za ločeno zbiranje odpadkov.

Občini Železniki in Škofja Loka sta dve od 16 slovenskih občin, ki so že vključene v mrežo občin na poti do zero waste, območij s čimmanj odpadki. S projektom se tej mreži ob sodelovanju Ekologov brez meja in z vzpostavitvijo zero waste strategije pridružuje tudi Občina Gorenja vas – Poljane.

Omenjene naložbe ter usmeritve v zero waste bodo podkrepljene tudi z ozaveščanjem in izobraževanjem lokalnega prebivalstva o pomenu zbiranja odpadnega jedilnega olja, ločevanja odpadkov in nasploh varovanja okolja.

Prilagamo informativno zloženko in vas vabimo, da spremljate aktivnosti projekta na spletnih straneh sodelujočih partnerjev.

Fotogalerija

Zbiralnic odpadnega jedilnega olja na Bukovici. Foto: RAS Škofja Loka
Pralni kozarčki za večkratno uporabo Zavoda Poljanska dolina. Foto: RAS Škofja Loka
	Pralni kozarčki za večkratno uporabo Komunale Škofja Loka. Foto: RAS Škofja Loka
Dostopnost