Aktualno

Cesta zdaj širša in varnejša

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

2.2.2024

Sanacije ceste v Javorjevem Dolu smo se lotili v sklopu obnove po poplavah, in sicer smo na novo uredili 1,2 kilometra dolg odsek, cesto pa smo na tem delu tudi nekoliko razširili.

V sklopu obnove smo uredili tudi 15 cestnih prepustov in poskrbeli za odvodnjavanje meteornih voda, ki se razlivajo po okoliških travnikih. Že decembra 2023 smo položili asfalt, v prvih dneh letošnjega leta pa smo uredili še bankine. Cesto smo v dogovoru z lastniki zemljišč nekoliko razširili, in sicer v povprečju za pol metra. Po koncu gradnje nas zdaj čaka še ureditev nadomestnih parcel za lastnike zemljišč ob cesti oziroma odkup nekaterih zemljišč. Gradbena dela so bila vredna 328 tisoč evrov, še dodatnih sto tisoč evrov pa smo odšteli za asfaltiranje. 

V sklopu popoplavne obnove smo uredili tudi sedemstometrski odsek na cesti Murave–Podvrh. Tudi tu smo cesto nekoliko razširili in na nekaterih delih nekoliko prestavili. Celotna naložba je bila vredna 260 tisoč evrov. Letos bomo poskušali sanirati še plaz na Muravah nekoliko nižje od omenjenega odseka.

Fotogalerija

Uredili smo tudi sedemstometrski odsek na cesti Murave– Podvrh. Foto: arhiv občine
Dostopnost