Aktualno

Ambulante za otroke in mladostnike

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

11.10.2023

Ob Hotelu Lonca v Škofji Loki so odprli nove prostore Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov ter razvojno ambulanto s Centrom za zgodnjo obravnavo.

Odprtje novega centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov je pomemben mejnik za zagotavljanje skrbi za duševno zdravje naših najmlajših. Namenjen je otrokom in mladostnikom, ki imajo težave na različnih področjih razvoja (govor, motorika...), motnje v duševnem zdravju, učne težave, govorno jezikovne težave, čustvene in vedenjske motnje, itd.. Razvojna ambulanta s Centrom za zgodnjo obravnavo, ki deluje v okviru Zdravstvenega doma Kranj pa je namenjena odkrivanju, zgodnji obravnavi in spremljanju otrok z rizičnimi dejavniki razvoja oz. motnjami v razvoju. Gre za otroke in njihove družine, ki potrebujejo posebno pozornost in skrb zaradi dejavnikov tveganja za razvoj oziroma z opaženimi odstopi v razvoju. 

Naložba v nove prostore, ki so jih uradno odprli prejšnji teden, je vredna dobrih 380 tisoč evrov. Skupaj z opremo je denar zanjo namenilo Osnovno zdravstvo Gorenjske, najemnino prostorov pa bodo plačevale občine Škofja Loka, Gorenja vas - Poljane, Žiri in Železniki.

Dostopnost