Aktualno

Vabilo k sodelovanju v Lokalni akcijski skupini loškega pogorja

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

17.1.2023

Lokalna akcijska skupina loškega pogorja (LAS) pričenja z oblikovanjem LAS za novo obdobje in pisanjem Strategije lokalnega razvoja LAS loškega pogorja do leta 2027. Pokriva območje občin Gorenja vas - Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri, kjer uspešno deluje že več kot 15 let.

Partnerstvo v LAS bo sestavljeno iz članov, ki imajo stalno prebivališče, sedež ali izpostavo na območju občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri, in sicer iz vrst:
- javnega sektorja (občine, javni zavodi in druge javne inštitucije),
- ekonomskega sektorja (gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, kmetje podjetniki, zadruge in drugi gospodarski subjekti) ter
- zasebnega sektorja (nevladne organizacije, društva, zveze društev in druge organizacije civilne družbe ter kmetje in drugi posamezniki).

Član LAS mora imeti stalno prebivališče, sedež ali izpostavo na območju občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri. V LAS se lahko vključijo tudi pravne osebe javnega prava, društva in druge pravne osebe zasebnega prava v javnem interesu, ki imajo sedež izven območja LAS, vendar delujejo na območju LAS.

Članstvo je odprto in brezplačno. Prvi datum za sprejem novih članov je 7. 2. 2023. Možnost včlanitve v LAS pa bo preko celotnega programskega obdobja.

Za vse zainteresirane bo konec meseca izvedena tudi javna predstavitev o delovanju LAS.

Povezava do pristopne izjave za članstvo in vse ostale informacije se nahajajo na spletni strani LAS.

Dostopnost