Koledar dogodkov

Januar 2024

Mesec drobnjakovih štrukljev, 11. januar - 11. februar 2024

11.01.2024 11:00 - 11.02.2024 18:00

Dvorec Visoko

 

Drobnjakovi štruklji v juhi (na župi) so domača jed na žlico, ki prebudi nostalgijo in spomine na kuhinjo naših babic, ponekod na Poljanskem (in Žirovskem) pa jih kot glavno, samostojno jed, pripravljajo še danes. Z namenom oživljanja in razvoja tradicionalne lokalne kulinarike, smo v Zavodu Poljanska dolina, v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane, v začetku leta na Dvorcu Visoko, pripravili mesec Drobnjakovih štrukljev v juhi (na župi).

 

Z različnimi dogodki, ki bodo potekali med 11. januarjem in 11. februarjem 2024, bomo skušali drobnjakove štruklje predstaviti širši javnosti ter na ta način tej pristni domači jedi dati večjo prepoznavnost in veljavo, hkrati pa začeti tudi z aktivnostmi za njihov vpis na Unescov seznam nesnovne dediščine oziroma na seznam jedi z geografskim poreklom.

 

Mesec drobnjakovih štrukljev v juhi (na župi) bomo začeli 11. januarja ob 11. uri na Dvorcu Visoko, z novinarsko konferenco in okroglo mizo, ki smo jo naslovili:' Drobnjakovi štruklji, pristen okus Poljanske doline,' na njej pa bodo o drobnjakovih štrukljih spregovorili priznani strokovnjaki s področja etnologije, kulinarike, gostinstva in turizma.

Prijazno povabljeni, da si že danes rezervirate 11. januar ob 11. uri in se nam pridružite na Dvorcu Visoko.

 

Drobnjakovi štruklji v juhi (na župi) bodo na meniju Kavarne Visoko vsako soboto in nedeljo med 10. in 18. uro.

 

Vabljeni na Dvorec Visoko! 

Rezervacije in informacije: 030 489 177 ali dvorec.visoko@poljanskadolina.com

Dostopnost