Koledar dogodkov

Junij 2023

MEDVEDKOVA POT TO SOBOTO VODI NA ŽIROVSKI VRH

03.06.2023 10:00

Sobotni dopoldnevi so lahko lepo družinsko doživetje, ko čas s svojimi najmlajšimi preživite v gozdu. Na Žirovskem vrhu ima posebno energijo.

 

Obisk Medvedkove poti na Žirovskem Vrhu je namenjen družinskemu povezovanju, zaupanju ter v veliki meri čutnemu zaznavanju, ter odnosu drug do drugega. Predvsem najmlajše, z gozdno pedagogiko spodbujamo k spoznavanju gozda, sodelovanju, prijateljstvu ter raziskovanju narave. Ob lahkem pohodu skozi gozd (3,5 km) se igramo zabavne igre, ustvarjamo, spoznavamo gozd in se predvsem umaknemo od sveta, kjer vlada tehnologija. Obiščemo tudi velikansko skulpturo mahovite medvedke Štefke z mladički, saj se zelo radi fotografirajo z vami.

 

Gozd nam pove veliko zgodb, ki vedno navdušijo in v nas pustijo poseben pečat. Čas preživet skupaj z družino je največja naložba v zdrav razvoj otroka. Pridružite se nam na Medvedkovi poti ter se odpravite z nami v gozd. Na koncu pa vas v Lovski koči na Javorču čaka še skrito sladko presenečenje. 

 

»Otroci z družinami bodo zelo uživali in spoznali, kaj je gozd, kaj je gozdna pedagogika, kako se v gozdu lahko igramo, poudarek pa bomo dali tudi čutnemu zaznavanju. Znotraj družin želimo splesti posebno vez in spoznavati svet ljudi, ki so brez osnovnih čutil. Medvedkova pot je namreč narejena ravno v tem smislu, da otroci spoznajo kako je če nimaš vida, sluha, če ne hodiš. Za najmlajše smo pripravili tudi simpatično pobarvanko, na kateri bodo zbirali štampiljke in našega medvedka popeljali skozi štiri letne čase,« pravi vodja projekta Lucija Kavčič, ki vas vabi na zabavno in poučno tri urno gozdno potepanje.    

 

Vabljeni na Medvedkovo pot že to soboto, 3. junija 2023, ob 10. uri. Zbor je pod domačijo Pr Bukovc na Žirovskem vrhu pri info tablah. Prijave, ki so OBVEZNE, zbira vodja projekta Lucija Kavčič, na telefonski številki 031 693 731 ali na elektronski pošti lucija.kavcic81@gmail.com.

 

Po Medvedkovi poti se bomo sprehajali, učili, zabavali in še vse, kar sodi zraven, vsako soboto ob lepem vremenu, tja do jeseni.

Dostopnost