Koledar dogodkov

Julij 2022

Plesni večer Biodanza

29.07.2022 18:30

Domačija doživetij Tešnak

"Bios" in "danzare" -  ko se združita življenje in ples, zanetita iskre, življenje zapleše in postane biodanza. Vse življenje je ples. Drevesa plešejo z vetrom, valovi z morjem, ptice, ribe . . .  vsi plešejo svoj ples življenja in vsako živo bitje je ples.  Ko zaplešemo ples biodanze,  začutimo življenje tega trenutka. Še več informacij KLIK.

 

KDAJ? petek, 29. julija, ob 18.30
KJE? Domačija doživetij Tešnak
Organizira: Zena Skerjanec
Obvezne predhodne prijave na: 040/305-502 ali na zena.skerjanec@gmail.com
Več informacij: www.maeve.si/biodanza 
Cena: 20 €

 

Biodanza je osnovana na znanstvenih dognanjih fiziologije, psihologije in biologije zadnjih 50 let. S pomočjo glasbe in gibanja ter z neverbalno komunikacijo v skupini prebuja v nas doživljanja, daje nam občutek radosti, večjo sproščenost, izboljšano samopodobo,  pogum pri izražanju in več odločenosti za doseganje ciljev.  Naše splošno počutje se izboljša,  lažje premagujemo stres in dolgoročno se izboljša delovanje imunskega sistema. Izbrano gibanje harmonizira telesno držo in izboljša našo motoriko, obenem pa organsko obnavlja oz. uravnoveša delovanje simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema.

Biodanza je primerna za moške in za ženske vseh starosti,  za vsakogar, ki želi razvijati sodelovanje in ustvarjalnost in preseči ločenost med razumom in srcem. To ni ples v klasičnem smislu, zato plesno predznanje ni potrebno, niti ne potrebujemo plesnega partnerja. Vsaka kombinacija glasbe in gibanja je skrbno izbrana, tako da prebudi  občutke dobrega počutja in predstavi lepoto posameznika. Ples se izvaja samostojno, v parih ali v okviru celotne skupine. Pomembno je, da ne posnemamo vaditelja, temveč delamo vaje glede na lastne občutke, ki jih glasba izzove.

Vabljeni na ta obred praznovanja življenja,  ki je ves čas prisotno znotraj nas, da ga ob doživljanju  skupaj prebudimo. Plesali bomo na prostem, zaželjena so udobna oblačila in steklenica vode.

Izmenjava je 20 eur, trajanje uro in pol.  Število mest je omejeno.

Prijave so nujne na tel. 040 305 502 ali mail zena.skerjanec@gmail.comVeč info tudi na https://maeve.si/biodanza/

Dostopnost