Koledar dogodkov

April 2022

Lutke, lutke, moje prijateljice

12.04.2022 18:30

Krajevna knjižnica gorenja vas

Avtorica je diplomirana vzgojiteljica, čevljarska mojstrica in svobodna umetnica. Na razstavi predstavlja le skromen nabor nekaterih likov, ki jih je upodobila, da bi privabila nasmeh na obraz in iskrico v oči otrok. Zanjo kot avtorico je to tudi največje plačilo za njeno delo. Več o avtorici na KLIK.

 

KDAJ? torek, 12. april ob 18.30
KJE? Krajevna knjižnica Gorenja vas
ORGANIZATOR: Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Krajevna knjižnica Gorenja vas
VEČ INFORMACIJ: Bernarda Buh - 04/510-71-00, 041/442-095, gorenjavas@knjiznica-skofjaloka.si
SPLETNA STRAN

 

Več kot deset let je vodila delavnice ustvarjanja z glino, odpadnimi in naravnimi materiali za otroke in odrasle. V zadnjih letih poleg vzgojiteljskega dela vodi delavnice za pedagoške delavce. Poleg številnih objav v reviji Unikat in podobnih, se je do sedaj predstavila tudi na številnih samostojnih in skupinskih razstavah (tako kiparske, kot slikarske). S področja dela z lutko je predavala tudi na pedagoški fakulteti, saj je diplomirala iz področja lutke v prvem starostnem obdobju. V letošnjem letu obiskuje šolo- Akademijo rezbarjenja lutk. Lutka jo navdihuje že od otroških let.


V zadnjih letih je navdih za izdelavo lutk dobila v pravljicah pri svojem delu z otroki. Zelo pomembna lastnost samih pravljic pri otrocih je ponavljanje, le te je potrebno ponavljati zaradi razumevanja sebe. Ko se poistovetimo z junakom, spreminjamo svoje vedenje in doživljanje sveta. Zanjo je ta svet čaroben in povsem drugačen od sveta odraslih.

Lutka je njena prijateljica. S pomočjo lutke svetu sporoča, da se je potrebno smejati in ceniti notranji svet.

Dostopnost