Koledar dogodkov

November 2019

Odprtje razstave likovnega natečaja Visoška kronika

29.11.2019 18:00

Odprtje razstave likovnega natečaja učencev OŠ Poljane in OŠ Gorenja vas bo v petek, 29. 11. 2019, ob 18. uri v Šubičevi hiši.

 

Dodatne informacije: Lucija Kavčič, 031 720 573, lucija.kavcic@poljanskadolina.com

 

 

 

Letos praznujemo 100-letnico izida zgodovinskega romana Visoška kronika pisatelja Ivana Tavčarja. Ob tej priložnosti je Občina Gorenja vas - Poljane v sodelovanju s Kulturnim društvom dr. Ivan Tavčar Poljane in drugimi sodelujočimi društvi ter posamezniki z več dogodki obeležila to obletnico.

Ker je šola prostor učenosti in kulture, smo se odločili, da k sodelovanju povabimo tudi obe osnovni šoli s podružnicami. V ta namen smo razpisali Likovno-literarni natečaj z naslovom »100 let Visoške kronike – Vest na preizkušnji«, ki je hkrati tudi skupni naslov vseh dogodkov, ki od aprila dalje potekajo v okviru tega praznovanja. 

K sodelovanju so bili vabljeni vsi učenci od 1. do 9. razreda, ki radi likovno ustvarjajo ali pa pišejo poustvarjalna besedila, in njihovi mentorji, ki jih želijo pri tem vzpodbujati.

Ob zaključku natečaja bodo tako vsa dela dana na ogled na priložnostni razstavi, ki bo postavljena v Šubičevi hiši.  Najboljša dela bodo ob tej priliki tudi nagrajena.

Vabljeni na otvoritev, 29. novembra 2019 ob 18. uri.

Dostopnost