Aktualno

Z »možvajnem za pečjo« napolnili že 11. Jerbas domačih v Poljanah

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

27.12.2018

Kar nekaj bi manjkalo, če zadnje nedelje pred božičem ne bi bilo božičnega koncerta Jerbas domačih v Poljanah. Agencija Media butik se v sodelovanju z Občino Gorenja vas – Poljane nanj vsako leto skrbno pripravi. Tokrat je bil že enajsti po vrsti.

Na odru telovadnice v OŠ Poljane je bila postavljena krušna peč, pred njo pa stara kmečka miza, obložena s peharji fižola, orehov, zelišč, suhega sadja. Dišalo je po pripravah na božič, postavljanje jaslic in »možvajnu« dveh zgovornih gospodinj, Olge Šubic in Ele Tavčar, ki sta z besedilom Tončke Oblak nasmejali polno dvorano obiskovalcev. Med njimi sta bila tudi Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS in Žan Mahnič, poslanec v Državnem zboru RS, ki ju je gostil župan Občine Gorenja vas-Poljane Milan Čadež.

Ker spoštujemo slovensko glasbo in imamo na naših tleh veliko odličnih muzikantov, je bilo potrebno narediti le še jagodni izbor. Cvetje v jeseni, ki nas vsako letu uvede v Jerbas domačih so pod vodstvom Olge Oblak zaigrali domači Francetovi orgličarji, ki prihajajo iz Škofje Loke in obeh dolin. Redno se udeležujejo mednarodnega festivala orgličarjev v Mokronogu, kjer so za nastop že prejeli srebrno in zlato priznanje. Predstavnikom Poljanske doline so se pridružili še člani skupine Strmina express, ki je navdušila z dvema novima narodno-zabavnima skladbama Jutro na Blegošu in Tista deklica ter ansambel Blegoš, ki drugo leto praznuje okroglo obletnico – 30. letnico. V goste smo povabili Akorde, ki so za dosežke na področju narodno-zabavne glasbe, kulture in promocije pred leti prejeli srebrno priznanje Občine Postojna. Veliko navdušencev v Poljanski dolini imajo tudi simpatični Murni, ki se zavzemajo za ohranjanje starejše ljudske glasbe z moškim petjem. Obiskovalce je prevzel zven in izjemna interpretacija  Špadnih fantov, ki so absolutni zmagovalci letošnjega Števerjanskega festivala. Pravi užitek je bilo ponovno slišati ans. Braneta Klavžarja, ki ima po novem v svoji sredi tudi župana Občine Tabor in osrednjo gostjo Heleno Blagne, ki je po 30 letih glasbenega ustvarjanja še vedno prva in v zadnjem času bresti tudi na igralskih odrih.

Generalni pokrovitelj Jerbasa domačih je tudi letos podjetje Tigrad d.o.o. iz Logatca, specializirano podjetje za izvedbo vseh vrst gradbenih del in prevozov razsutih in paletnih tovorov v domačem in mednarodnem prometu, med drugim tudi nenevarnih odpadkov vseh vrst.

Zlata pokrovitelja sta Avto Lušina d.o.o. iz Gosteč pri Škofji Loki, salon vozil in pooblaščeni serviser vozil Hyundai in Suzuki in Gajles iz Tržiča, ki vam nudi naravno  toplino v vašem domu!

Iskrena hvala tudi vsem ostalim pokroviteljem in donatorjem ter Radiu Sora, ki nas spremlja na medijskih poteh. 

Saša Pivk Avsec, Media Butik

Fotogalerija

Dostopnost