Aktualno

#Varno v šolo z rumenim balonom!

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

29.8.2019

Na večjo prometno varnost otrok bodo letos poleg rumene rutice in kresničke opozarjali tudi rumeni baloni.

Javna agencija za varnost prometa je pred začetkom novega šolskega leta pripravila posebno akcijo s sloganom #VarnoVŠolo. Namen akcije je opozoriti na boljšo vidnost otrok v prometu in njihovo večjo varnost. Vsi prvošočki v Sloveniji bodo poleg knjižic Prvi koraki v svetu prometa in rumenih rutic prejeli tudi rumene balone, ki bodo voznike opozarjali na prisotnost otrok na cesti. Agencija svetuje, da starši skupaj z otrokom prehodijo šolsko pot še pred začetkom šolskega leta ter ob tem utrjujejo znanje o varnem vedenju v prometu.

Agencija znova opozarja, da sami lahko največ storimo za varnost otrok. Voznike pozivajo k previdni in strpni vožnji, starše in skrbnike pa želijo spomniti, da so s svojim obnašanjem v prometu otroku vzor. Agencija svetuje: »Bodite vedno zgled otrokom, vozite in se v prometu vselej obnašajte odgovorno. Stopimo skupaj in naredimo več za večjo varnost otrok na cesti. Opremite svojega otroka z rumenim biorazgradljivim balonom, saj bo tako še bolj viden. Prav tako z objavo rumenega balona, simbola večje varnosti otrok na cesti, na družbenih omrežjih pomagajte širiti sporočilo o rumenem balonu in ozaveščati o otrocih na cesti. Bodite pozorni in pripravljeni, ne le na prvi šolski dan, temveč prav vse dni v letu!«

Akciji Agencije za varnost prometa se pridružuje tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Gorenja vas - Poljane. V sodelovanju z Zvezo šoferjev in avtomehanikov Žiri, občinskim redrstavom in policijo bo v prvih dveh tednih novega šolskega leta izvedeno varovanje otrok na šolskih poteh do osnovnih in podružničnih šol v občini.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si