Aktualno

Uspešen slavnostni dogodek ob odprtju Sokolskega doma

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

19.5.2016

Od vasi do vasi Tavčarjeva pot drži - 15. maj 2016
Velika udeležba na slavnostni povorki z Visokega prek Poljan do Gorenje vasi, kjer smo slavnostno odprli prenovljen Sokolski dom.

Hvala vsem, ki ste na kakršen koli način sodelovali pri dogodku in pomagali oblikovati bogat kulturni program.

Nič ni zmotilo slavnostnega dogodka Od vasi do vasi Tavčarjeva pot drži, ki je bil posvečen spominu na našega rojaka, pisatelja in politika Ivana Tavčarja. Začeli smo na Visokem, kjer je po krajšem kulturnem programu župan Milan Čadež na Tavčarjevo grobnico položil venec, v dvorcu pa smo si lahko ogledali tudi štiri nove stalne razstave.
V povorki, ki so jo sestavljala številna poljanska društva in tudi drugi udeleženci, smo krenili do Hotovlje, kjer je amaterska igralka Anica Berčič nastopila z odlomkom iz Tavčarjeve črtnice Šarovčeva sliva. Naslednja postaja je bila Šubičeva hiša, kjer so po kulturnem programu, ki so ga pripravili v OŠ Poljane, uradno predali namenu ploščad pred Šubičevo hišo in varno šolsko povezavo od Vidma proti OŠ Poljane. Ogledali smo si tudi na novo urejeno trgovinico v Šubičevi hiši, kjer bodo na voljo številni kakovostni izdelki poljanskih ustvarjalcev.
Krenili smo naprej in pri OŠ Ivana Tavčarja v Gorenji vasi so nas z okusno dobrodošlico pričakali osnovnošolci. Pridružila se nam je tudi pihalna godba in mažoretke ter skupaj smo se podali do našega končnega cilja - Sokolskega doma. V programu slavnosnega odprtja doma so nastopili Vokalna skupina Cantabile, akrobatska skupina Cvetke iz OŠ Cvetka Golarja in skupina veteranov Sokolske zveze Slovnije. 
Dogodek smo zaključili z veselico in Triom Šubic.

Fotogalerija

Dostopnost