Aktualno

Telefonski razbremenilni pogovori

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.10.2020

Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kranj je vzpostavil možnost telefonskih razbremenilnih pogovorov za vse, ki so se zaradi ukrepov ob razglašeni epidemiji znašli v duševni stiski – so pretirano zaskrbljeni, tesnobni, doživljajo več napetosti doma ali so v stiski zaradi osamljenosti v času izolacije.

Namen telefonskega svetovanja je nudenje osnovne psihološke podpore prebivalcem v lokalni skupnosti v času epidemije. Telefonska podpora se odvija v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi. Svetovalci na telefonu so psihologi ali drugi ustrezno usposobljeni zdravstveni (so)delavci, z delovnimi izkušnjami na področju duševnega zdravja.

Več informacij glede psihosocialne pomoči je na voljo tudi na spletni strani Zdravstvenega doma Kranj oziroma na spletni strani koordinatorja mreže telefonskih svetovalcev, tj. Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V teh dneh so aktivni tudi na družabnih omrežjih – na Facebook strani Centra za krepitev zdravja strokovnjaki (kineziologi in fizioterapevti) redno objavljajo vadbe, ki so namenjene širokemu krogu ljudi, hkrati pa objavljajo tudi psihološke vsebine, ki so namenjene vsem prebivalcem za razbremenitev in sprostitev.

Brezplačno terapevtsko pomoč v teh dneh ponuja tudi PSIHOTERAPIJA HIŠKA. Klice sprejemajo na 041 449 908 med 17. in 19. uro ter e-naslovu stik@psihoterapija-hiska.si.

Hkrati naj vas spomnimo, da za informacije o koronavirusu lahko še vedno pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 1404

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost