Aktualno

Ponovno so se sestali gorenjski župani

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

18.3.2021

Na drugi seji Sveta gorenjske regije v letu 2021, ki je potekala prek spleta, so gorenjski župani obravnavali program dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske in LAS Gorenjska košarica, se seznanili s programiranjem za obdobje 2021–2027, imenovali člane v Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija ter podprli pobudo za čimprejšnjo modernizacijo in nadgradnjo gorenjske železniške proge med Kranjem in Ljubljano.

V okviru prve vsebinske točke so župani razpravljali o programu dela Regionalne razvojne agencije Gorenjske in LAS Gorenjska košarica v letu 2021.

V nadaljevanju so se seznanili s programiranjem za obdobje 2021–2027 ter v okviru tega podprli uvajanje teritorialnih pristopov, ki zagotavljajo sredstva celotni regiji, se zavzeli za ohranitev mehanizma dogovora za razvoj regij ter podali zahtevo, da se dogovorjena sredstva ohranijo za projekte, ki so bili predlagani s strani regij in že dogovorjeni tudi z državo v okviru teritorialnega razvojnega dialoga. Hkrati pa predlagali državi, da se v finančni perspektivi 2021–2027 zagotovi sofinanciranje programov Evropskega teritorialnega sodelovanja z nacionalnimi sredstvi v višini 95 % upravičenih stroškov projektov.

Župani so imenovali 5 predstavnikov gorenjske regije za člane v Razvojni svet kohezijske regije Zahodna Slovenija za obdobje 2021–2027 ter njihove nadomestne člane. Gorenjsko bodo kot člani zastopali Rok Šimenc, Regionalna razvojna agencija Gorenjske - BSC Kranj, Franc Čebulj, Občina Cerklje na Gorenjskem, Tine Radinja, Občina Škofja Loka, Leopold Pogačar, Občina Žirovnica, Ida Bibič, Mestna občina Kranj ter njihovi nadomestni člani Franja Gabrovšek Schmidt, Regionalna razvojna agencija Gorenjske - BSC Kranj, Rok Roblek, Občina Preddvor, Gašper Kleč, Razvojna agencija SORA, Blaž Račič, Občina Jesenice, Eva Romih, Mestna občina Kranj.

V okviru zadnje točke dnevnega reda je bila predstavljena pobuda za čimprejšnjo modernizacijo in nadgradnjo (dvotirnost) gorenjske železniške proge med Kranjem in Ljubljano, ki je bila pripravljena v sodelovanju s Koalicijo za trajnostno prometno politiko in bo posredovana na Ministrstvo za infrastrukturo.

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost