Aktualno

Pediatrična ambulanta v Gorenji vasi

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

28.9.2015

Občina Gorenja vas – Poljane je danes, 28. 9. 2015, prejela dopis direktorice Zdravstvenega doma Škofja Loka ga. Sabine Dietner, iz katerega izhaja, da zaradi odločitve razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo iz Ljubljane, (ta inštitucija do sedaj ni bila nikoli omenjena) pediatrična ambulanta v Gorenji vasi ne more pričeti s ponovnim delovanjem, z argumentom, da naj bi bili prostori neprimerno opremljeni.
Navedena informacija nas je močno presenetila, saj je občina z lastnimi sredstvi že opravila vsa potrebna sanacijska dela za preureditev prostorov pediatrične ambulante, ki so bila usklajena in dogovorjena z vodstvom Zdravstvenega doma Škofja Loka na sestanku 11. avgusta letos. Vse dosedanje aktivnosti so bile predhodno usklajene in dogovorjene, čakali smo le še na opremo.
Za nabavo opreme za strokovno izvajanje programa je bil zadolžen prav Zdravstveni dom Škofja Loka, saj mu je Osnovno zdravstvo Gorenjske za to že zagotovilo potrebna sredstva. Zakaj Zdravstveni dom Škofja Loka k nabavi dodatne opreme še ni pristopil, nam še ni znano, vsekakor pa bomo zahtevali temeljita pojasnila za navedeno samovoljno potezo, ki ni v skladu z dogovori o ponovnem odprtju ambulante.
Za vsem tem stoji veliko sprenevedanja in zahrbtnosti, saj smo večkrat sedeli za isto mizo in si gledali v oči…

Dostopnost