Aktualno

Oktober - mesec požarne varnosti

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

14.10.2020

Nosilna tematika letošnjega meseca varstva pred požari je požarna varnost v prostem času in poteka pod sloganom Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi. 

Tudi letošnja tematika je določena v sodelovanju Gasilske zveze Slovenije, Uprave RS za zaščito in reševanje ter Slovenskega združenja za požarno varstvo.

Veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar je tudi med preživljanjem prostega časa. Dopuste, počitnice, praznike in vikende lahko preživljate na morju, potovanjih, v gorah ali pa doma. Ne glede na to, kje preživljate prosti čas, ne smete pozabiti, da lahko kadarkoli zagori. Da bo prosti čas minil brezskrbno in veselo, je pomembno, da poznate preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečite nastanek požara.

Preventivni ukrepi so predstavljeni v gradivu, ki je namenjen različnim ciljnim skupinam. V gradivu so predstavljeni napotki, kako poskrbeti za požarno varnost med preživljanjem prostega časa doma, na domačih zabavah in praznovanjih. Izpostavljeni so napotki glede praznične okrasitve, kuhanja, priprave žara in kurišča, kajenja in podobno. Zagori lahko tudi, ko ste odsotni. Takrat je nevarnost, da se bo požar razširil, še večja, saj ni nikogar, ki bi požar omejil, zato so predstavljeni tudi napotki, kaj storiti pred odhodom na dopust, kako ravnati na poti in kako poskrbeti za požarno varnost na dopustu.

Video

Kdor za požarno varnost poskrbi je v prostem času brez skrbi _oktober mesec požarne varnosti

Poljanska cesta 87

04 518 31 00

info@obcina-gvp.si

Dostopnost