Aktualno

Obnova Dvorca Visoko in odprtje kavarne Visoko

Za uporabo socialnih vtičnikov kot so Like, Share in Follow gumbi omogoči zunanje piškotke

8.6.2020

Letošnjo pomlad smo zaključili glavnino večletne investicije obnove Dvorca Visoko. Dotrajano strešno kritino smo zamenjali s tradicionalnim strešnikom - špičakom, uredili smo tlake in talne obloge ter talno ogrevanje v vhodni veži v vseh prostorih razstavnih zbirk, vključno s poročno dvorano in kavarno. Po celotnem pritličju smo položili parket, v vhodni veži pa hotaveljski kamen, pri čemer smo v veži uspeli obnoviti tudi nekaj prvotnih talnih plošč. 

Občina je iz strani Ministrstva za kulturo za izvedbo obnove prejela nepovratna sredstva v višini 95.071 evrov, del sredstev pa pričakujemo tudi za obnovo fasade dvorca, ki smo jo dodatno izvedli ob sklepu investicije. Pričakujemo še, da bo k interventni obnovi starodavnega dela vzhodnega pročelja stare kašče pristopil tudi Konservatorski center Slovenije, kamor smo že oddali vlogo za čimprejšnjo izvedbo del.

Z ureditvijo ogrevanja bo Dvorec Visoko lahko odprt vse leto in bo na voljo obiskovalcem za obisk kavarne in muzejskih zbirk. Lično opremljena kavarna Visoko je tako odprta vsak dan, letošnje poletje pa se je nadgradila z novo, svežo ponudbo napitkov, poleg katerih lahko obiskovalec svoj obisk nadgradi še s Tavčarjevo, Metino ali Kosmovo tortico…., ki doživetje Tavčarjevih del naredijo še bolj nepozabno.

 

 

 

Fotogalerija

Dostopnost